Terug naar overzicht

A new sweet journey

Vandaag zijn Paulien en Annelies bij ons gestart.
We hebben een aantal vragen op hen losgelaten, hieronder lees je “alles” over onze nieuwe medewerksters. Paulien start als innovatieve backend developer, Annelies start als UX designer.

Sweetie mustard asset happy

Vanuit welke waarden en overtuigingen doe je wat je doet?

Paulien:
Ik vind het fijn om een duidelijk aanwijsbaar verschil te kunnen maken voor een bedrijf. De software die je als developer voorziet, zorgt ervoor dat heel wat mensen op hun beurt hun job kunnen uitoefenen. Dat vormt meteen ook de challenge en de motivatie om optimaal werk te leveren. Focussen op innovatie doe ik enerzijds omdat het voor mij een onontbeerlijk deel van IT vormt. Bedrijven die mee willen blijven en die zelfs een stapje voor willen zijn, moeten ook weten wat er leeft en hoe dat voor hen iets kan betekenen. Voor mezelf betekent dat ook dat ik steeds research doe en constant nieuwe dingen kan bijleren, wat voor mij erg belangrijk is.

Annelies:
In tijden waar UX nog vaak in waarde wordt onderschat, is het voor mij belangrijk om de impact hiervan aan te tonen. Ik wil vooral zorgen voor een optimale ervaring van gebruikers, waarbij ze enkel maar hoeven te focussen op “wat” ze willen doen eerder dan “hoe” ze het moeten doen. In continue verbinding staan met mijn omgeving, met zowel gebruikers als stakeholders, levert voor mij een enorme meerwaarde. Niet alleen geeft het mij de kans om veel te leren van eindgebruikers om zo een optimale ervaring te creëren, ook zorgt het ervoor dat er iets gecreëerd wordt dat tegelijk strookt met de doelen van de onderneming. Een win-win-win situatie dus.

Waar krijg je energie van, bij welke activiteiten vergeet je de tijd?

Paulien:
Het problem solving aspect van programmeren is voor mij altijd een bron van energie geweest. Je tanden koppig blijven vastzetten in een probleem, tot je plots - eureka! vreugdedansje! - een werkende oplossing ontdekt. Ook samenwerking met collega’s maakt de dag altijd net dat beetje leuker. Niet alleen helpt het je om problemen eens door een andere bril te bekijken, maar bovendien kan je dat vreugdedansje samen doen als je tot een oplossing komt. Ook het learning aspect dat hiermee gepaard gaat mag voor mij niet ontbreken.

Annelies:
Ik heb nu de kans bij Sweet Mustard om met een team van gelijkgestemden te werken en zo bij te leren. Nieuwe collega’s met uitgebreide UX ervaring leren kennen is voor mij een grote stimulans. Het is dan ook mooi meegenomen mochten de nieuwe colleagues binnenkort ook frolleagues worden.

Wat is de meest opmerkelijke feedback die je al gekregen hebt?

Paulien & Annelies:
Wij vinden “eerlijke” feedback super belangrijk. Zo hebben we wel al eens te horen gekregen dat het opgeleverd werk niet volgens verwachtingen was. Dit was eigenlijk een heel interessante feedback want hiermee kunnen we verder. De agile methodiek die we hanteren zorgt ervoor dat we dit op een positieve manier kunnen opvangen om zo toch een resultaat naar verwachtingen te leveren.

Wat verwacht je van Sweet Mustard?

Paulien:
Ik hoop dat ik mijn ervaringen in innovatie bij Sweet Mustard wat kan verbreden. Tot nu toe lag mijn focus op de ontwikkeling van kleinere projecten en demo’s op basis van blockchain. Graag wil ik ook een diepere duik nemen in andere nieuwe technologieën en deze ook toepassen in een grotere bedrijfscontext. En uiteraard zou ik ook graag mijn steentje bijdragen aan de groeiende IT community in Kortrijk!

Annelies:
Ik heb voor Sweet Mustard gekozen om de mogelijkheid te krijgen om project gebaseerd te werken en zo meer diversiteit in mijn activiteiten te krijgen. Ik verwacht dus dat mijn ervaring en kennis hier snel vooruit zullen gaan.

Wat is het meest extreme dat je al gedaan hebt?

Paulien:
Mijn reis in Nepal was voor mij een unieke ervaring. Vooral de mountainflight boven het Himalayagebergte zal me altijd bijblijven.

Annelies:
Ik heb een jaar in Australië gereisd en gewerkt en daar heb ik geskydived. Dit is veruit de meest onvergetelijke ervaring.

We wensen ze alvast allebei een goede reis bij Sweet Mustard!

PA visible

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste surfervaring op onze website krijgt. Meer info