Vanheede

VanheedePlus self delivery

Mobile - MVP - Design
De Vanheede Environment Group is een toonaangevende naam voor afvalverwerking binnen de Benelux en Noord-Frankrijk. Als familiebedrijf uit West-Vlaanderen dat in de afgelopen jaren een van de marktleiders is geworden kan het zeker een succesverhaal genoemd worden. Om hun groei verder te zetten investeren ze volop in digitale transformatie en vernieuwing. Als deel van hun digitale strategie ontwikkelden we een tijdje geleden VanheedePlus, een app die klanten voorziet van een ophaalkalender en waar klanten zelf ophalingen kunnen aanvragen. Vanheede was zo tevreden over onze samenwerking dat ze ons recent vroegen om hun app uit te breiden met een self-delivery component.

Self-delivery

De klanten van Vanheede maken intussen al enkele jaren gebruik van hun online portaal myVanheede. Met het oog op gebruiksgemak is Vanheede bezig met het overzetten van functionaliteiten van dat portaal naar de app. De recentste in dat rijtje functionaliteiten is self-delivery: het zelf afgeven van afval bij de vestigingen. Omdat Vanheede zich voornamelijk bezighoudt met industrieel afval te verwerken moet dat namelijk soms snel gebeuren.

Het self-delivery systeem werkt als volgt:

  • Klanten reserveren een tijdslot in het daarvoor bestemde systeem.
  • Het systeem maakt een QR-code aan met info over de klant, het soort afval en het gekozen tijdstip.
  • De klant scant bij het afleveren de QR-code en laat hun voertuig wegen.
  • De rekening wordt samen met de datum, het tijdstip en de locatie toegevoegd in de app. Zo kunnen bedrijven het overzicht bewaren over meerdere leveringen.

Onze aanpak

Onze aanpak

Om self-delivery aan de app toe te voegen was er een volledig nieuwe flow nodig. In myVanheede zijn de normale ophalingen en self-delivery namelijk van elkaar gescheiden, dus het was belangrijk om die visie te behouden. We hebben dan ook samen met de klant besloten om een nieuw project te starten in plaats van er een feature request van te maken.

Een nieuw project hield in dat er ook een nieuwe Discovery Bootcamp kwam. Dat is onze reeks van workshops waar we samen met de klant op korte tijd bepalen wat er precies verwacht wordt. Op het einde van zo’n bootcamp leveren we ook telkens een visueel prototype op. Eens dit prototype goedgekeurd is, zorgen we voor een user story map die de krijtlijnen voor de functionaliteit toont. Die map leidt op zijn beurt tot een Minimum Viable Product (MVP), een basisversie van het eindproduct waar de klant al mee aan de slag kan.

Voor dit project was de MVP nogal vanzelfsprekend, dus alles verliep vlot. Dat zorgde ervoor dat we dit project relatief snel hebben kunnen beëindigen. Op technologisch vlak hebben we voor dit project React Native gebruikt, zodat de app vlotjes op zowel Android als iOS kan draaien. Zoals altijd hebben we met onze partners van Noest samengewerkt voor de delen van de app die in .NET geschreven moesten worden.

“We werden opnieuw aangenaam verrast over de consistentie, efficiëntie en interactieve aanpak van Sweet Mustard. Dat geeft ons het vertrouwen om ook voor onze volgende projecten ambitieus te blijven denken.”

- Kim Delvoye (Marketing Manager)
134171782 3867878103257591 8150397388662706796 n

Looking back

We zijn bij Sweet Mustard uiteraard tevreden dat Vanheede ook voor toevoegingen aan hun app op ons blijft rekenen. Beide partijen zijn elkaar duidelijk niet vergeten. Het maakt dan ook deel uit van een grotere, langdurige samenwerking. Als deel daarvan hebben we VanheedePlus in de App Store en Play Store van nieuwe screenshots voorzien. Ook de beschrijving hebben we aangepast in het Nederlands, Engels en Frans. Daarnaast hebben we enkele van onze mensen bij Vanheede geplaatst om hun backend te verbeteren zodat myVanheede en VanheedePlus zo efficiënt mogelijk met elkaar kunnen communiceren. Zo bouwen we stap voor stap mee aan hun digitale toekomst.

Heeft dit verhaal je geïnspireerd? Ben je ook nog op zoek naar een partner voor de lange termijn die de technische kant haarfijn weet af te stemmen op je visie? Neem contact met ons op, en dan bekijken we samen wat we voor je kunnen betekenen!