8 dingen waar developers blij van worden 10 Aug 2017

8 dingen waar developers blij van worden 10 Aug 2017


Ah, de wondere wereld van development. Er zijn verschillende redenen waarom developer zijn een leuk gegeven is.

Speciaal daarom sommen we voor jou maar liefst 8 zaken op waarom wij houden van software ontwikkeling.

Banner

1. De nieuwste hard- en software binnen handbereik

Van een nieuwe programmeertaal tot het gebruik van artificiële intelligentie en chatbots: development is een snelgroeiend werkveld met vele innovaties. Als developer moet je continu bijbenen zodat je de nieuwste technologische snufjes in software of applicaties kan implementeren. Niet alleen zorgt dat ervoor dat je boeiende uitdagingen kan aangaan die je dagdagelijkse job net dat tikkeltje interessanter maken, maar verzeker je jezelf ook van jobzekerheid op lange termijn.

2. De creatieve vrijheid

Creativiteit? Developers? Velen durven weleens de wenkbrauwen fronsen zodra ze deze twee woorden in één zin horen. Toch is programmeren wel degelijk creatief. Als developer kan je namelijk zelf een ervaring creëren die zowel mooi als visueel aantrekkelijk is, alvorens er nog maar een designer bij te pas komt. Toch zorgt ook een goede verstandhouding tussen jou, de designer en de opdrachtgever ervoor dat je bepaalde zaken kan verwezenlijken waarvoor je creatiever uit de hoek kan komen.

3. Een duidelijke visie op het project

Visie op project
Met de agile cultuur van vandaag hoor je bijzonder flexibel te zijn. Trends of extra componenten kunnen er immers voor zorgen dat je opdrachtgever het over een andere boeg wil gooien met de software.

Net daarom is het extra fijn als je van in het begin samen een duidelijk en haalbaar objectief voor ogen stelt dat je regelmatig en efficiënt kan bijsturen.

4. Een goede samenwerking met designers

Vaak werken designers en developers individueel aan hetzelfde project. Een risico dat niet te onderschatten valt. Want wat als de componenten van de designer niet stroken met wat jij codeert? Dat resulteert alleen maar in extra werk waardoor je mogelijks je deadline niet haalt. En dat wil je kost wat kost vermijden…

Als je nauw samenwerkt met de designer doorheen het proces, is de kans groter dat jullie een project opleveren dat zowel mooie uiterlijke kenmerken als een betere gebruiksvriendelijkheid en zuivere code bevat. Ook kan je mogelijke fouten of problemen die in je project geslopen zijn makkelijker detecteren en/of vermijden in een vroeger stadium. Iets wat zowel jullie als de opdrachtgever appreciëren.

5. Het gebruik van semantisch geprogrammeerde code

Semantische code
Je collega vertrekt op vakantie en je neemt tijdelijk zijn project over. Niks is beter dan dat zijn code correct en leesbaar is waardoor jij sneller en efficiënter zijn of haar taak kan verderzetten of afwerken.

Ook als je zelf na een tijdje je code opnieuw moet oppikken is het handig om een mooi gecrafte code voorhanden te hebben. De kleine effort bij het initiële schrijven betaalt zich dus meerdere malen terug naarmate je software evolueert!

6. Een goed team hebben

Wanneer het aankomt op development, is een goed team essentieel. Er komen immers veel elementen kijken bij het opzetten van een gloednieuw of bestaand project. Een team waarbij iedereen samenwerkt, zal er voor zorgen dat het project succesvol wordt afgerond.
En als bijkomend voordeel kan je met een goede sfeer ook na de uren samen plezier maken.

Zin om bij zo’n tof team te komen? Bekijk onze vacatures

7. Het deel uitmaken van een grote online community

Online community
Zit je vast met een bepaald probleem? Het internet is je vriend! Naast het aanreiken van mogelijke oplossingen via fora zoals Stack Overflow, kan je zelf ook actief mee helpen zoeken naar oplossingen. Of beter nog: je kan zelf bijdragen aan een open source project.

8. De beloning na al het harde werk

Weken- of maandenlang werk je intensief aan een project en ineens is het zover: de deadline is gehaald en je werk wordt gelauncht. Het gevoel dat je dan krijgt, is werkelijk fantastisch. Je hebt namelijk iets gecreëerd waar anderen naar hartenlust van gebruik kunnen maken.