[Interview] De Cronos Groep over Sweet Mustard: Innovatieve projecten opzetten in West-Vlaanderen 31 Jul 2017

[Interview] De Cronos Groep over Sweet Mustard: Innovatieve projecten opzetten in West-Vlaanderen 31 Jul 2017


TVH gaat in zee met de Cronos Groep om het tekort aan gespecialiseerde IT-experts aan te pakken. Het resultaat: Sweet Mustard, een West-Vlaamse talent community die werk wil maken van uitdagende en innovatieve IT-projecten. Hoog tijd om de betrokken partijen aan de tand te voelen over het hoe en waarom van deze joint venture.

In het eerste deel van dit tweeluik lieten we Ann Mattheeuws, Software Development Manager bij TVH, aan het woord. Deze keer geeft Sam Bambust, Managing Partner bij de Cronos Groep, meer toelichting bij de samenwerking.

Waarom is Sweet Mustard belangrijk voor de Cronos Groep?

De Cronos Groep is momenteel actief in Antwerpen, Brussel, Limburg en Oost-Vlaanderen, maar nog niet in West-Vlaanderen. De samenwerking met TVH biedt een uitstekende opportuniteit om ook in deze provincie voet aan wal te krijgen. Bovendien mag TVH gerust beschouwd worden als een vaste waarde in het West-Vlaamse bedrijfslandschap. Een grote speler met een gegarandeerde afzetmarkt, zeg maar.

Anderzijds wil de Cronos Groep zich nog meer profileren als dienstenbedrijf. De recente oprichting van ‘Cronos aan de Leie’ in Kortrijk onderstreept dit alleen maar.
Sam Bambust

‘Cronos aan de Leie’ is een actief eco-systeem met oprechte focus op innovatie, ondernemerschap, technologie en creativiteit. Een mogelijkheid om alle Cronos-diensten naar West-Vlaanderen te brengen. Sweet Mustard betreft één van de diensten binnen dit vehikel. Een dienst die specifiek zal concentreren op digitale transformaties met focus op custom development.

Wat zijn de verwachtingen van deze partnership?

We hopen een sterk, competent team op te bouwen. Een team dat in staat is succesvolle projecten te creëren bij TVH, en dat succes kan verderzetten naar andere klanten in West-Vlaanderen.

Wat zijn de vaardigheden (en technische kennis) die je zoekt in de jonge potentials?

We zijn op zoek naar positief ingestelde mensen die uit de streek komen en in de streek willen werken. Constructief samenwerken en een sterke teamspirit moeten voorop staan.

Hoe ziet een dag in eenleven van een developer/(young) potential er uit binnen de Cronos Groep?

We willen jonge mensen de kans geven zich verder te ontwikkelen en te ontplooien. Daarom leggen we onze young potentials zoveel mogelijk uitdagingen voor. Challenges die ze samen moeten oplossen, samen moeten realiseren. Hierin proberen we hen zo goed mogelijk te ondersteunen en te begeleiden. Kortom, een interessante werkomgeving met heel wat doorgroeimogelijkheden.

Over welke capaciteiten moet een goeie coach beschikken?

Het moet iemand zijn die in staat is andere mensen correct in te schatten. Iemand die noden kan definiëren en er in slaagt deze mensen naar een hoger niveau te krijgen – dit kan zowel op technologisch niveau, als op soft skills niveau. Een luisterend oor en een sterk empathisch vermogen zijn hierbij cruciaal.

Sweet Mustard wil een sterk team creëren. Dit impliceert uiteraard dat er naast al dat jonge geweld ook ruimte is voor meer ervaren mensen. Voor elk project zal er gestreefd worden naar de juiste mix van jong en ervaren.