How I found the mustard 20 Oct 2017

How I found the mustard 20 Oct 2017


Stan werkt sinds een maand bij Sweet Mustard als Digital Innovation Coordinator. Hoe hij deze eerste maand beleefd
heeft kan je lezen in zijn allereerste blogpost.

Stan-small

Je hobby als beroep

Van je hobby je beroep maken, het is ieder zijn droom. Ik zal helaas geen geld verdienen met gymnastiek, maar het experimenteren met allerhande technologieën is iets dat mij sinds mijn jonge jaren nog steeds blijft boeien. Robotica is iets wat voor mij alle technologieën omvat, hier hou ik mij dan ook vaak mee bezig. Projecten zoals een hexapod (robot spin), quadcopter, balancerend voertuig, 3D printer, …

Mijn hobby heb ik een tijd bij de Universiteit van Gent kunnen loslaten op een sociaal robotica project, het op de markt brengen van een sociale robot was de doelstelling. Een eenvoudige, modulaire bouwkit, bestuurbaar via een online platform was het resultaat. Zoals alle verhalen, kwam ook hieraan een einde, en ben ik op zoek gegaan naar nieuwe uitdagingen.

De keuze voor Sweet Mustard

Na een tweetal weken solliciteren bij een tiental bedrijven, bestaande uit niet alleen grote bedrijven, maar ook startups, moest ik een keuze maken. Het is een luxe om te kunnen kiezen, maar ook dat maakt het er niet gemakkelijk op. Ieder bedrijf had leuke projecten en uitdagingen.

Één bedrijf sprong er echter uit; Sweet Mustard, een startup in Kortrijk die zich wil focussen op het innoveren van de industriële markt. Nog maar net gestart, maar met een jonge visie, gefocust op jong talent en het bouwen van een community. Als Digital Innovation Coordinator zou ik instaan voor de ‘zoals de naam het zegt’ digitale innovatie binnen de bedrijven.

De eerste dag herinner ik me nog goed; de locatie was zo goed als leeg, met uitzondering van slechts enkele tafels, stoelen en keukenaccessoires. Lander en Mike ontvingen me heel hartelijk met een rondleiding, een koffie en een babbel. Daar zaten we dan, met z’n drieën, in een kantoor waar er wel veertig personen terecht in kunnen. De sfeer zat onmiddellijk goed, plagerijen, mopjes, maar ook werken natuurlijk. Ze betrokken me onmiddellijk bij alles wat er aan de hand was, de visie, de projecten, de ideeën en opportuniteiten, noem maar op.

Een maand later

Nu zijn we ondertussen een maand verder en mijn eerste blogpost is een feit. De locatie heeft een boost gekregen, alsook de invulling ervan. Sweet Mustard telt op dit moment een 10-tal personen, voornamelijk jonge ambitieuze mensen, met de nodige goesting en een uitermate goed humeur. Dat laatste is vaak te danken aan Mike zijn uitmuntende (lees: droge) moppen. Ondertussen zijn ook een aantal andere startups aanwezig in ons kantoor, waaronder bijvoorbeeld een team game-developers van DAE-Studios. Hoe meer zielen, hoe meer vreugd! Het bouwen van de community met verschillende insteken op ondernemerschap, innovatie en technologie is zich volop aan het realiseren.

Buiten de leuke sfeer verwijs ik graag nog eens terug naar de eerste paragraaf. Hier bij Sweet Mustard moedigen we ondernemerschap en experimenteren enorm aan. Try and learn. De hexapod bijvoorbeeld hebben we gebruikt als demonstrator op de ABISS beurs. Met een webinterface kon de beweging van de telefoon heel eenvoudig naar de spin worden overgebracht. Hier schrijf ik misschien later ook nog een blogpost over, so stay tuned! In de toekomst staan er ook events, meetups en wedstrijden gepland om dit nog meer te stimuleren.

event

Mijn eerste maand hier was zeer positief, een goede, energieke sfeer, toffe collega’s en een leuke werkplek. Ik ben zeer nieuwsgierig naar wat de toekomst zal brengen voor het Sweet Mustard team. Until next time!