Vanmarckescreens

Van Marcke

Mobile - Discovery Bootcamp - MVP - Design
De uitdaging was om sanitaire installateurs gemakkelijker producten te laten vinden en te bestellen.

De uitdaging van de klant

Van Marcke werkt nauw samen met installateurs, architecten en projectontwikkelaars om tot een totaaloplossing voor zijn klanten te komen. De Van Marcke BLUE-applicatie is een onmisbaar hulpmiddel voor elke installateur. De bestaande applicatie is echter technologisch verouderd. Dit maakt verder onderhoud of de ontwikkeling van de applicatie ingewikkeld en duur. Van Marcke ging op zoek naar een oplossing samen met Sweet Mustard.

Onze aanpak

Onze bijdrage

Ondanks het feit dat er al een applicatie bestond, bepaalden we samen met Van Marcke de richting en inhoud van de nieuwe applicatie. Hiervoor hebben we een Design Sprint gebruikt. In 5 dagen hebben we het doel op een gezamenlijke manier in kaart gebracht, oplossingen bedacht, een prototype gemaakt en dit getest met eindgebruikers. We leerden snel welke ideeën wel en niet werkten. We hebben zowel de klant als de eindgebruikers hierbij nauw betrokken.

De sprints werden gerealiseerd in co-creatie met ontwikkelaars van Van Marcke en Sweet Mustard met Scrum als kader. De applicatie is ontwikkeld in React Native, één broncode voor de twee grootste mobiele platforms iOs en Android. Naast ontwikkeling hebben we ook Agile coaching voor het team gegeven om zowel teamwerk als persoonlijke groei te versterken.

Het resultaat

Ongeveer 4 maanden na de start van het project hebben we een nieuwe applicatie voor Van Marcke gebouwd. De nieuwe applicatie is niet alleen technisch up-to-date, het maakt het ook voor installateurs gemakkelijker om producten te zoeken en te bestellen. De eerste fase van het project, waarin business en IT op één lijn waren met dezelfde missie, was een cruciale factor voor dit succes. Het zorgde ervoor dat de applicatie met de juiste focus kon worden gebouwd. De beschikbare tijd en het budget werden besteed aan dingen die er echt toe doen.