Terug naar overzicht

Greenyard

We werden gevraagd om heel snel en efficiënt behoeften van hun klanten vast te leggen en te centraliseren.

Greenyard

De uitdaging


Greenyard is een wereldleider in verse, diepgevroren en bereide groenten en fruit, bloemen, planten en groeimiddelen. De groep telt Europa's toonaangevende retailers onder haar klantenbestand en biedt efficiënte en duurzame oplossingen aan klanten en leveranciers door de beste producten, toonaangevende innovatie en uitstekende service.

Vanwege onverwachte omstandigheden was er een dringende behoefte aan een snel werkende digitale oplossing. Deze tool moest de behoeften van klanten eenvoudig kunnen vastleggen en verwerken. Centralisatie van al deze informatie was nog belangrijker. Daarnaast kwamen er heel snel gegevens binnen, die de oplevering onder druk zetten.

2018 09 28 10 52 53 1 2018 09 28 10 52 54

Onze aanpak

Co-creatie

Onze missie is om business value te genereren als een team. In dit project werkten we met mensen, met verschillende functionele en technische expertise, samen aan een gemeenschappelijk doel. In IT-teams wordt een mix van ontwikkelaars, architecten, testers en ontwerpers een cross-functioneel team genoemd. We kiezen er voor om business mensen zoveel mogelijk in het co-creatieteam op te nemen.

Mindset

Het begint allemaal met de juiste mindset. De Sweet Mustard-mindset is gebaseerd op waarden en principes van agile teamwerk in kleine iteraties. Deze manier van werken is gericht op het leveren van meerwaarde aan de klant in een zeer kort tijdsbestek en op het voldoen aan hoge kwaliteitsnormen, aandacht voor de eindgebruiker en het werken aan de juiste dingen op het juiste moment.

Een deel van het Greenyard team aan het werk bij de klant

Focus op business en eindgebruikers

Door middel van overleg met zowel business en eindgebruikers, werden de nodige vereisten geïdentificeerd en de juiste prioriteiten gesteld. Het leveren van een succesvol en kwalitatief rapportage- en communicatiesysteem (zowel intern als extern) hield in:

  • Vastleggen van een gestandaardiseerd proces voor de globale groep
  • De efficiëntie verhogen van het verzamelen van gegevens
  • Linken en updaten van statussen
  • Exporteren van gedetailleerde rapporten

“Via ons kanban-bord kon elke stakeholder gemakkelijk de evolutie volgen, het maakte de communicatie heel eenvoudig.”

- Louis, Product owner

Kanban

Omwille van veranderende vereisten hebben we snel besloten om te werken met Kanban, een visueel bord dat het werk en de voortgang weergeeft, wat transparantie creëert zowel voor het team als voor de stakeholders. Dit wordt meestal weergegeven in een zeer zichtbaar gebied, zoals een kantoormuur of een plek waar het team en stakeholders kunnen deelnemen om de voortgang te beoordelen en te bespreken. De backlogitems zijn georganiseerd in kolommen die de workflow weergeven (ready-doing-done).

Greenyard team

Looking back

Flexibiliteit stond absoluut centraal in het project. We moesten continu anticiperen op het leveren van bedrijfswaarde, zo snel mogelijk. Wat kunnen we vandaag bereiken, waar zowel eindgebruikers als belanghebbenden direct baat bij hebben? Waar is er nog ruimte voor verbetering? Wat is de hoogste prioriteit?

Uiteindelijk hebben we zowel kwaliteit en meerwaarde aan een hoge snelheid geleverd.

Ook zin om met ons samen te werken?
Contacteer ons!

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste surfervaring op onze website krijgt. Meer info